Hier vindt u het laatste nieuws van onze school

Opening wandelpad   21-03-2018

Opening wandelpad

Woensdag 21 maart was het de nationale boomfeestdag. Dit jaar ging de gemeente op de grens tussen Den Velde en Duitsland (achter Veldingerveldweg 20) een wandelpad aanleggen en hier extra bomen bij planten. Ze hebben gevraagd of wij hier als school aan mee zouden willen werken. Natuurlijk deden we dit graag. De leerlingen kregen eerst maandagmiddag op school een korte uitleg over de te planten bomen en waar ze op moeten letten; vervolgens gingen we woensdagochtend om 10.30 uur op de fiets naar de locatie waar de kinderen samen met een projectleider een aantal bomen mochten planten.

Zie tabblad:
groepen - groep 6, 7 en 8 - opening wandelpad -  voor het complete filmpje over de opening van het wandelpad.

Op bezoek bij Korenmolen   16-03-2018

Op bezoek bij Korenmolen Windlust in Radewijk

De leerlingen uit groep 1 & 2 van O.B.S. Den Velde werken op school over het thema bakker,
daarom gingen zij dinsdagmiddag 13 maart op bezoek bij Korenmolen Windlust in Radewijk.
Zij werden daar hartelijk ontvangen door bakker Herman en medewerker Stefan.
Na een kleine introductie werden alle handen gewassen en gingen de haarnetjes op en kon het echte werk beginnen. De bakker had al een beetje voorwerk gedaan, zo stonden er al mooie gekleurde grote deegbollen klaar. Deze deegbollen moesten nog kleiner gemaakt worden en dat mochten enkele leerlingen doen met een machine. Het resultaat was dat er heel veel kleine bollen uitkwamen. Met deze kleine bollen gingen alle leerlingen leuke broodbaksels maken. Er werden door alle leerlingen mooie creaties gemaakt, o.a. vlechtbroden, trekkers, hamburgers, pizza’s en een paashaas.

Ook mochten ze nog koekjes uitsteken. Daarna kregen ze uitleg over de rijskast en de oven en werden de broodbaksels en koekjes in de oven gedaan. Terwijl het brood en de koekjes gebakken werden, kregen de leerlingen even wat te drinken en een heerlijk huisgemaakt koekje. Vervolgens was er nog een rondleiding door de molen en zagen de leerlingen waar de wieken zaten en waar het meel gemalen werd. Aan het einde van de rondleiding waren de broodjes en koekjes gebakken en mochten ze mee naar huis. Als dank hadden de leerlingen een mooi knutselwerkje gemaakt.

Het was een zeer gezellige en leerzame middag voor de leerlingen, ze voelden zich echte bakkers!
Foto's staan in het foto album.

zwemestafettewedstrijden   17-02-2018

zwemestafettewedstrijden

2e plaats voor Team OBS Den Velde bij de school zwemestafettewedstrijden!

Marij, Luuk, Sil en Sytze hebben afgelopen vrijdag met Team Obs Den Velde meegedaan aan de school zwemestafette. Alle drie series werden gewonnen en in de finale, met vijf andere teams, werd een spannende strijd geleverd wat resulteerde in een knappe 2e plaats!!

Marij zorgde als eerste zwemmer voor een mooie positie. Sil en Sytze hielden deze positie goed vast waarna Luuk met een sterke eindsprint de 2e plaats veilig stelde.

Een mooie prestatie van Team Obs Den Velde.

De school zwemestafette werd georganiseerd door sportservice-hardenberg.

Workshops   14-02-2018

Workshops

Er worden diverse workshops georganiseerd, waar volop enthousiasme en concentratie mee aan de slag wordt gegaan.

kerst 2017   03-01-2018

Kerst 2017
Het was goed en smakelijk! Het is en blijft mooi om te zien hoe de jongelui genieten van het buffet. De fraaiste culinaire combinaties komen op het bord te liggen. En ter ere van de kok deed één van de jongens de bovenste knoop van de broek los: “Nou, nou ben ik echt vol hoor!” Hartelijk dank aan alle ouders-verzorgers voor het kokkerellen. Het was weer zeer de moeite waard!

Schoolkrant   14-12-2017

Schoolkrant nieuws

In december komt traditiegetrouw altijd de eerste schoolkrant van het schooljaar uit.
De schoolkrantredactie heeft in overleg met het team besloten om dit schooljaar de schoolkrant in januari uit te brengen.

Wat bleef hetzelfde? Wat is er nieuw? Lees het in januari! Het concept blijft onveranderd, met als kleine extra de decemberspecials (o.a. Sinterklaasfeest, kerstdiner, bezoek Welgelegen).

Sinterklaas 2017   13-12-2017

Sinterklaas

Dinsdag 5 december was het weer zover: de school werd weer met een bezoek van Sint en zijn gevolg vereerd. Na een korte hilarische ontvangst op het plein begon Sint aan de groepsbezoeken. In school was uiteraard alles al in Sinterklaassfeer gebracht. Het was natuurlijk de hele dag onrustig maar wel heel gezellig! Bij Foto's staan heel veel foto's!

schoolkamp Ameland 2017   18-09-2017

schoolkamp Ameland 2017

Dag 1

We vertrokken vanochtend in de stromende regen maar met een geweldig goed humeur voor ons kamp naar Ameland. We waren om 9.45 uur bij de boot en konden om 10.30 uur aan boord. Eerst gingen alle kinderen beneden binnen zitten omdat het regende maar het werd al snel droog en daarna vertrokken we met de juffen en de kinderen die dat wilden naar het panoramadek. Vandaar had je een geweldig uitzicht over de waddenzee en konden we zwaaien naar de Oerd die net van Ameland onderweg naar Holwerd was.

Op Ameland stonden de fietsen klaar en vertrokken we naar de kampeerboerderij. Daar gingen we samen lunchen en daarna de kamers bekijken en de bedden opmaken. Gelukkig werd het vanmiddag droog en kwam de zon tevoorschijn. We stapten weer vol goede moed op de fiets richting Nes om ons zakgeld te ruilen voor souvenirs, kaarten, snoep en chips.

Vanavond hebben we heerlijk pannenkoeken gegeten en nu na twee rondes wie ben ik ( de eerste keer een klasgenoot en de tweede keer door de kinderen zelf bedachte beroemdheden) is het tijd voor de nacht. De handen en gezichten worden gewassen, de tanden gepoetst, de pyjama of onesie aan en dan lekker in bed.

| [Printen] | hosting door Schoolsunited